GREC 1

GREC I - PRIMER DE BATXILLERAT



GREC 2

GREC II - SEGON DE BATXILLERAT





dilluns, 23 de març del 2020

TASQUES TELEMÀTIQUES 3 AV



ANNEXOS 

En aquest link pose els ANNEXOS de la publicació on trobareu different  tipus de materials per treballar l'alfabet en la sèrie majúscula i minúscula, els signes diacrítics  i els signres de puntuación, un recull de vora 800 paraules gregues que originen nombrosos hel·lenismes  en les llegues actuals, una graella per arreplegar les normes  de transcripció i transliteració. També un cuadre  sobre el valor fonètic de les lletres, i diversos mapes sobre la localització originària del dialects grecs i les zones d'influència,  etc.....


Cal fer el segment:

0. Els annexos I, 2 recullen l'alfabet en sèrie majúscula i minúscula. Si no els ten ja impressos en fotocòpies, caldria tindre-los i emplear-los manualment. 



1. Sobre "l'annex IV: el sistema fonético del griego clásico" cal donar una descripció dels components consonàntics i vocàlics del sistema fonètic de l'àtic del s. V. i dels seus trets fonètics característics.


2. Sobre "l'annex III: Combinaciones diacríticas del ático clásico"  cal desxifrar les diferents combinaciones diacrítiques i practicar la seua lectoescriptura, tenint en compte els conceptes vistos de capsa d'escriptura i línia d'escriptura.


3. Sobre l'annex V "Vocabulario griego con rendimiento etimológico multilingüe" caldrà practicar la lectoescriptura de  les paraules gregues en majúscula i minúscula. Podeu realitzar una gravació d'àudio en mp3 i podeu escriure les paraules a mà en la sèrie majúscula i minúscula. Anoteu també el significat d'aquelles que desconegau i tracteu de fixar-les a la memòria establint relaciones amb els derivats en les llengües actuals que conegau ( la., es., ca. fr., en, de.)


4.Sobre "l'annex VI: La transcripción de las bases léxicas helenas (cultismos, tecnicismos y neologismos" caldrà emplenar la graella deduint a partir dels derivats anteriors la transcripció de dels fonemes grecs en les diferents llengües.



6. Sobre "l'annex VII: Textos griegos clásicos sobre el alfabeto y la escritura" caldrà llegir la traducció dels textos resumint el seu contingut i sobre els textos grecs podeu practicar la seua lectura fent-ne una gravació mp3.





7. L'annex VIII recull els alfabets grecs antics anteriors a l'establiment de l'alfabet clàssic. Cal només consultar-lo i veure la complexidad que hi havia d'alfabets.


8. Per últim l'annex IX presenta dos mapes de les zones d'expandió dels grecs i de la seua riquesa dialectal. Cal emplenar els mapes muts amb el noms grecs transcrits a la nomenclatura actual.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Anexo 5